четвер, 15 грудня 2022 р.

П"ятниця, 16 грудня

Образотворче мистецтво 5 клас

 Тема. Оздоблення української вишиванки як різновид декоративного малювання. Кольорова гама, притаманна жіночій та чоловічій сорочці
Малювання української сорочки нетрадиційним пальчиковим прийомом
Перегляньте відео, спробуйте за допомогою конструктора Лего або ж пальчиками створити орнамент на сорочці (шаблон можна взяти з інтернету або намалювати):












Українська мова 6 клас

 Тема. Кличний відмінок іменника у звертанні
Прочитайте, запишіть у зошити і запам"ятайте правило вживання кличного відмінка іменників, с. 78. 
Перегляньте відео:
Викоанйте вправу 2  та вправу 3, с.78 (письмово).
Домашнє завдання: вправа 6, с.79. 
Фото роботи надіслати!


Українська література 6 клас

 Тема. Щедрівки. Засівальна
Виразно читати поезії, с. 50-51.


Зарубіжна література 8-А клас

 Тема. Контрольна робота №3 з теми «Середньовіччя». Твір на тему: "Патріотичні ідеї в «Пісні про Роланда». Образ Роланда"


Зарубіжна література 9 клас

 Тема. Тема кохання у творі (Джейн Ейр – Едвард Рочестер). Достовірність зображення середовища, реалістичні деталі
Законспектувати:
           На думку дослідників творчості Ш. Бронте, у романі «Джейн Ейр» багато автобіографічного: жахливі умови життя в притулку та епідемія, Елен Бернс та її смерть у школі; історія кохання Джейн і Рочестера нагадує кохання Шарлотти й месьє Егера.
         На відміну від сестер, Шарлотті були притаманні захоплення сентименталізмом, романтизмом, готичними романами. В її творі є містика у готичному дусі: поява привида дядька Ріда, голос Рочестера, що його чує Джейн, хоча й знаходиться на відстані багатьох кілометрів від коханого, таємниці помістя Торнфілд, страшна таємниця Рочестера, яка відкривається в день весілля. Не дивлячись на те, що роман написаний у той період, коли романтизм уже зійшов з англійської літературної сцени, у ньому багато романтичних елементів (таємнича поява Рочестера, пейзажі, романтичні почуття героїв тощо). У творі також багато елементів сентименталізму (чутливість натури головної героїні, психологізм образів тощо).
         Але роман цікавий тим, що Шарлотта Бронте однією з перших в англійській літературі насмілилася так щиро, пристрасно, правдиво розповісти про кохання, віру, обов’язок, звичайні людські почуття. Авторка сміливо заговорила про рівність жінки й чоловіка, прагнення жінки до щастя, кохання, нормального життя. Героїня Ш. Бронте — це людина, яка має вроджене високе почуття моралі, відчуття власної гідності, вірність моральним принципам, стійко витримує всі складнощі долі й пробиває собі дорогу в життя власними силами. Щастя Джейн у кінці роману сприймається як гідна нагорода за всі її страждання й муки.
Пройдіть тестування:

Немає коментарів:

Дописати коментар